Lukijat

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Bulu goes funny haa haa

Kaveri haki turbo FaZeRiaan varten ajettavan heikkohappisen pyörän osien luovuttajaksi. Siinä oli kiinni Nitrous Expressin 4-suuttiminen märkäsarja á 70HP. Kaveri ei tuota turbon päälle tarvinnut, ostin pois herjalla. Turborojuja itsekin paljon laitellut, mutta naurukaasu vehkeitä en ollut edes käpistellyt tai juurikaan nähnyt. No nythän tehtiin niin, että 2 suutinta niistä buluun jos maltillinen 30HP nypyn uskaltaisi koittaa.


Siinä itse suuttimet paikallaan, expressin piranha-mallisia. Toinen läpi naurulle, toinen bensalle ja letkujen väliin laitetaan suuttimet joita näihin saa 0.02mm välein aina sinne milliin asti. Näissä kiinni on 0.18 nauru ja 0.20 bensa. Expressin laskurin mukaan tekee juuri noin 30HP tähän skenaarioon. Sitten vain punosletkuja ja solenoideja laittamaan.


Koko pirun ahdasta tuli tuonne pyttyjen väliin ja ei se runkokaan näissä liikaa anna. Siinä kuitenkin molempien mankut asennettuna. Bensapumpuksi riittää perus siirtopumppu. Tässä mukana tulleessa oli VP Racingin tarra, mutta perus 0,5bar siirtopumppuhan tuokin on. Kun tunkee sillä tavaraa 0,2mm reikään, kyllä sekin painetta mukavasti nostaa.
Pullon paikkaa ei voi peitellä. Sen isken ihan svingin kylkeen pannalla. Mikä näiden lelujen leimaperuste on ajatellen teholappua... No mielestäni ei mikään jos ajelee kylillä pullo kiinni. Kyse on lähinnä militanttien talitinttien huumorin tajusta. Turboasennuksissa ymmärrän tarpeen, tällöin kone on sen perässä väistämättä koko ajan, mutta jos venttiilillä erotat koko asian, saati pitää letkun irti, ongelmia ei lain nojalla pitäisi tulla. Suljetuille alueille tarkoitettu optio :)
Mikrokytkin asiaa jne kun joutaa... to be continued...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti